Oikoluku

Haluatko antaa itsestäsi tai yrityksestäsi ammattimaisen ja luotettavan mielikuvan? Jos haluat, sinun kannattaa panostaa tekstin kieliasuun. Jos et ole varma kirjoitustaidostasi tai haluat muusta syystä huollattaa tekstisi ammattilaisella, olet löytänyt oikealle sivustolle.

Oikoluku on varmasti sinulle tuttu termi. Sillä tarkoitetaan kirjoitus- ja kielioppivirheiden korjaamista. Usein puhutaan myös kielenhuollosta tai tekstintarkistuksesta, jotka ovat laajempia ja perusteellisempia tapoja korjata tekstejä.

Correct Kielipalvelujen korrekti kielenhuolto

Correct Kielipalvelujen korrekti kielenhuolto yhdistää oikoluvun, kielenhuollon ja tekstintarkistuksen.

Oikoluku kattaa erityisesti seuraavat:

 • kirjoitusvirheet
 • kielioppivirheet
 • välimerkit, pisteet ja pilkut
 • yhdyssanat

Oikoluvun lisäksi tekstin sujuvoittaminen tarpeen mukaan:

 • kappalejaon muuttaminen
 • sanajärjestyksen ja lauserakenteiden muokkaaminen
 • otsikoinnin onnistuminen
 • ilmaisutavan yhtenäistäminen: sujuva ja yhdenmukainen tyyli alusta loppuun.

Käännöstekstien kielentarkistuksessa kiinnitän huomiota edellisten lisäksi erityisesti vieraan kielen mukaisiin lauserakenteisiin ja ilmaisutapoihin, ja muutan ne suomen kielen mukaisiksi.

Hinta

Hinta: alkaen 0,06 euroa per sana + alv 24 %
Esim. noin 300 sanaa (noin yksi A4) sisältävän tekstin kielentarkistus 18 euroa + alv 24 %.

Aivan tarkkaa hinta-arviota en pysty antamaan pelkän sanamäärän perusteella, vaan minun tulee nähdä koko teksti tai vähintäänkin osa siitä.

Miten korrekti kielenhuoltopalvelu toimii käytännössä?

 1. Lähetä tekstisi word-muodossa sähköpostilla marja.correct@gmail.com tai ota yhteyttä tästä.
 2. Lähetän sinulle hinta-arvion, sovimme yhdessä aikataulusta ja tarkistamme tavoitteet.
 3. Teen tilaamasi työn. Lähetän sinulle oikoluetun version, jossa ei ole muokkausmerkintöjä ja halutessasi saat myös toisen, jossa näet muutokset word-dokumentin korjaustoiminnolla tehtynä
 4. Annat palautetta työstäni (korjauskierros).
 5. Kun olet hyväksynyt tekemäni työn, lähetän sinulle laskun.

******************************************

Miksi oikoluku ja kielenhuolto?

Jos et ole varma tekstisi kieliasun laadusta, tarkistuta tekstisi ammattilaisella. Palvelujen laadun lisäksi on tärkeää huolehtia markkinointiviestinnän kieliasusta, on kyse sitten nettisivuista, esitteistä, sosiaalisen median kanavista tai lehtiartikkeleista.

Laadukas kieliasu auttaa erottumaan myönteisesti. Kun markkinointiviestintä on selkeää ja oikeakielistä, asiakas saa myös palvelun laadusta paremman kuvan. Markkinointiviesti menee paremmin perille ja johtaa tilaukseen.

Kehno kieliasu puolestaan voi antaa yrityksestä epäammattimaisen kuvan, ja pahimmassa tapauksessa asiakas päättää ostaa palvelun kilpailijalta.

”Kaipaavatko nettisivusi, somepäivityksesi tai markkinointiesitteesi kirjoitus- ja kielioppivirheiden karsimista, sujuvampaa tekstiä tai perusteellista kielentarkistusta?

Vai aiheuttaako tekstin tuottaminen päänvaivaa? Tarvittaessa suunnittelen ja laadin koko tekstin puolestasi. Lue lisää sivulta sisällöntuotanto.

Laitetaan yhdessä markkinointitekstit kuntoon!”

Kiitos, kun kerrot palveluistani kavereillesi!