Oikoluku

Oikoluku ja kielenhuolto

Haluatko antaa yrityksestäsi ammattimaisen ja luotettavan mielikuvan? Panosta myös kieliasuun!

Palvelujen laadun lisäksi on tärkeää huolehtia markkinointiviestinnän kieliasusta, on kyse sitten nettisivuista, esitteistä, sosiaalisen median kanavista tai lehtiartikkeleista.

Jos et ole varma tekstisi kieliasun laadusta, tarkistuta tekstisi ammattilaisella. Valitse alla olevista vaihtoehdoista sinulle sopivin palvelu ja pyydä hinta-arvio. Suuntaa-antavan hinnat löydät kunkin palvelun kohdalta. Jokainen toimeksianto on kuitenkin erilainen, joten tarkan hinnan arvioimiseksi teksti täytyy nähdä.

Nettisivujen, esitteiden ja sosiaalisen median kanavien hyvällä kieliasulla voit erottautua myönteisesti

Laadukas kieliasu auttaa erottumaan myönteisesti. Kun markkinointiviestintä on selkeää ja oikeakielistä, asiakas saa myös palvelun laadusta paremman kuvan. Markkinointiviesti menee paremmin perille ja johtaa tilaukseen.

Kehno kieliasu puolestaan voi antaa yrityksestä epäammattimaisen kuvan, ja pahimmassa tapauksessa asiakas päättää ostaa palvelun kilpailijalta.

Sujuva kieliasu antaa ammattimaisen ja luotettavan mielikuvan

Valitse alla olevista palveluista sinulle sopivin. Jos et ole varma, mikä palvelu juuri sinulle sopisi parhaimmin, ota yhteyttä. Voit lähettää tekstisi sähköpostilla arvioitavaksi. Annan hinta-arvion etukäteen, ja aikataulu sovitaan yhdessä.

Oikoluku

Oikoluku sisältää kirjoitus- ja kielioppivirheiden, yksikön ja monikon sekä pilkkujen ja yhdyssanojen korjauksen. Jos teksti on rakenteellisesti kunnossa ja siinä on lähinnä pienehköjä kirjoitus- ja kielioppivirheitä, oikoluku yleensä riittää. Jos tekstissä on paljon erikoisalan sanastoa, hinta määräytyy lisäksi tekstin vaativuuden mukaan.

Hinta: 0,035 euroa per sana + alv 24 %
Esimerkki: 300 sanaa (noin yksi A4) sisältävän tekstin oikoluku 10,50 euroa + alv 24 %.

Editointi, kielentarkistus, tekstintarkistus

Kielentarkistukseen kuuluvat oikoluvun lisäksi tekstin luettavuuteen vaikuttavat korjaukset ja parannukset. Tämä on kysytyin tuotepaketti.

Tekstiä sujuvoitetaan muuttamalla kappalejakoa, sanajärjestystä, lauserakenteita ja ilmaisutapaa. Kielentarkistuksella voidaan varmistua myös siitä, ettei taitettuun tekstiin jää tavutusvirheitä.

Lisäksi tarkistetaan esim. otsikoinnin onnistuminen sekä tekstin yhtenevä ja sujuva tyyli alusta loppuun.

Käännöstekstien kielentarkistuksessa kiinnitetään huomiota lisäksi erityisesti vieraan kielen mukaisiin lauserakenteisiin ja ilmaisutapoihin ja muutetaan ne suomen kielen mukaisiksi.

Hinta: 0,05 euroa per sana + alv 24 %
Esim. noin 300 sanaa (noin yksi A4) sisältävän tekstin kielentarkistus 15 euroa + alv 24 %.

Kielenhuolto

Kielenhuolto on oikolukua ja kielentarkistusta laajempi käsite. Teksti käydään läpi ja korjataan yhtä perusteellisesti kuin kielentarkistuksessa, mutta tekstissä esiintyviä toistuvia virheitä tarkastellaan asiakkaan kanssa tarkemmin hänen toiveidensa mukaisesti.
Tekstin korjauksista pidetään yhteinen palautekeskustelu.

Hinta: 0,08 euroa per sana + alv 24 %
Esim. noin 300 sanaa (noin yksi A4) sisältävän tekstin kielenhuolto palautteineen 24 euroa + alv 24 %.

Miten oikoluku- tai tekstintarkistuspavelu toimii käytännössä?

  1. Lähetä tekstisi word-muodossa sähköpostilla marja.correct@gmail.com tai ota yhteyttä tästä.
  2. Lähetän sinulle hinta-arvion, sovimme yhdessä aikataulusta ja tarkistamme tavoitteet.
  3. Teen tilaamasi työn. Lähetän sinulle kaksi tekstiä: toisen, jossa näet muutokset word-dokumentin korjaustoiminnolla tehtynä ja toisen puhtaan version, jossa ei ole muokkausmerkintöjä.
  4. Annat palautetta työstäni (korjauskierros), ja kun olet hyväksynyt sen, lähetän sinulle laskun.

******************************************

”Kaipaavatko nettisivusi, somepäivityksesi tai markkinointiesitteesi kirjoitus- ja kielioppivirheiden karsimista, sujuvampaa tekstiä tai perusteellista kielentarkistusta?

Vai aiheuttaako tekstin tuottaminen päänvaivaa? Tarvittaessa suunnittelen ja laadin koko tekstin puolestasi.
Lue lisää sivulta sisällöntuotanto.

Laitetaan yhdessä markkinointitekstit kuntoon!”

Valitse oma kielenhuoltopakettisi ja ota yhteyttä!